Hoe voorkom ik een jeukende baard?

Een jeukende baard is een veelvoorkomend probleem bij mannen. In deze blog bespreken we hoe je deze vervelende jeuk tegen kunt gaan en zelfs kunt voorkomen!

Hoe voorkom ik een jeukende baard?

Een van de grootste hindernissen bij het laten staan van je baard is baardjeuk. Veel mannen haken een paar weken na de start van hun baardavontuur af omdat ze simpelweg gek worden van de jeuk in hun baard. Dit resulteert regelmatig in het feit dat deze mannen al vrij snel in het proces hun baard weer afscheren; zonde natuurlijk! Daarnaast zijn er ook genoeg mannen die zelfs met een flinke baard nog steeds last hebben van jeuk. Nu vraag je je natuurlijk af, hoe kan ik omgaan met mijn jeukende baard en wat kan ik er tegen doen? In deze blog bespreken we de opties.

Wat is de oorzaak van mijn jeukende baard?

De jeuk in je baard kan door verschillende oorzaken zijn ontstaan. Allereerst is het vrij normaal dat je baard jeukt in het begin van het groeiproces. Dit komt doordat je huid nog niet gewend is aan het gezichtshaar. Na een aantal dagen, of soms zelfs weken, begint je huid vanzelf te wennen aan het haar en verdwijnt de jeuk ook langzaam maar zeker. Daarom is het belangrijk om, zeker in het begin, geduld te hebben en je baard genoeg tijd te geven om te groeien.

Een andere veelvoorkomende oorzaak van een jeukende baard is dat de verzorgingsproducten die je gebruikt niet geschikt zijn voor je huid en baard. Er zijn zoveel baardproducten op de markt dat we begrijpen dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Veel van deze producten, zoals baardoliën, bevatten ingrediënten die de huid kunnen irriteren en op deze manier zelfs (lichte) allergische reacties kunnen veroorzaken. Dit resulteert op zijn beurt weer in een jeukende baard. Om deze reden is het extra belangrijk om goed te kijken of de baardproducten die je gebruikt natuurlijke ingrediënten bevatten. Vooral de goedkopere producten bevatten vaak ingrediënten die op zijn zachtst gezegd niet ideaal zijn voor jouw huid en baard.

Een andere oorzaak van baardjeuk die we regelmatig zien bij mannen is een uitdroging van de baard of de onderliggende huid. Dit is vaak het gevolg van een gebrek aan of onjuiste baard- en huidverzorging. Om een verzorgde baard en huid te creëren is het daarom essentieel om goede producten te gebruiken die je baard en huid hydrateren en verzachten. Producten die hiervoor uiterst geschikt zijn, zijn baardolie, shampoo en eventueel gezichtscrème. Nadat je een tijdje lang dit soort producten hebt gebruikt zul je zien dat je een stuk minder last zal hebben van jeuk.

Hoe kan ik de jeuk in mijn baard tegengaan?

Voorkomen is altijd beter dan genezen. Daarom raden we mannen aan om al vanaf het begin te zorgen voor een goede verzorging van baard en huid. Heb je last van een jeukende baard en heb je tot op heden geen verzorgingsproducten gebruikt? Maak je geen zorgen! Deze jeuk is prima aan te pakken met behulp van de juiste producten. Er zijn specifieke baardverzorgingsproducten op de markt die ervoor zorgen dat je baard lekker zacht wordt en die irritatie van de gevoelige onderliggende huid tegengaan. Het is vaak de moeite waard om te investeren in goede producten en hier zeker niet op te besparen. Goedkope baardoliën bevatten namelijk ook vaak goedkope ingrediënten die lang niet zo effectief werken bij het behandelen en voorkomen van een jeukende baard. Over het algemeen raden we je aan om te kiezen voor een optimale behandeling met baardshampoo, baardolie, baardbalsem en een baardborstel.

Wat doet baard olie?

Bij de behandeling en het voorkomen van jeuk in je baard is het gebruik van een goede baardolie onontbeerlijk. De Giavalli baardolie is hierbij jouw ideale optie. Deze olie voedt, beschermt en versterkt namelijk je baard. De olie heeft niet alleen een positief effect op je baard zelf, maar ook op de huid eronder. Onze baardolie is gemaakt op basis van natuurlijke ingrediënten en de unieke samenstelling hydrateert zowel je baard als de huid eronder. Ook wordt irritatie tegengegaan en ziet je baard er altijd netjes en verzorgd uit. Doordat de Giavalli baardolie de baard en de onderliggende huid hydrateert drogen deze niet uit en wordt baardjeuk tegengegaan. Daarnaast is onze baardolie beschikbaar in vier verschillende variaties en dit maakt het een van de meest veelzijdige baardoliën op de markt beschikbaar. Je kunt onze baardolie set hier bestellen. 

Wanneer baardshampoo gebruiken?

Het is als baardman belangrijk om je bewust te zijn van het feit dat baardhaar sneller uitdroogt dan hoofdhaar. Hierdoor zijn normale shampoos niet geschikt voor je baard. Reguliere shampoos bevatten ingrediënten die te sterk zijn voor je gezichtshuid en daardoor onnodige irritatie veroorzaken. Daarnaast raden we ten zeerste aan om geen standaard (hand)zeep te gebruiken, omdat dit kan leiden tot extra uitdroging en jeuk van je baardhaar en huid. De Giavalli baardshampoo is een stuk milder dan reguliere shampoos en hierdoor worden je baard en onderliggende huid op de juiste manier verzorgd. Met onze baardshampoo ontdoe je je baard bovendien van vuil, resten en oliën en zorg je voor een ultieme reiniging en verfrissing van je baard. Daarnaast wordt ook baardroos verwijderd en zorg je ervoor dat jouw baard zacht en gezond blijft.

Wat is beard balm?

wordt vaak gezien als een soort baardolie, maar dan in vaste vorm. Het grote verschil tussen baardolie en baardbalsem is dat baardbalsem ook kan worden gebruikt om je baard te stylen. Het gebruik van een goede baardbalsem is daarnaast van groot belang in het bestrijden van een jeukende baard. De Giavalli baardbalsem komt hier perfect van pas. Onze baardbalsem verzacht en hydrateert namelijk je baard en de onderliggende huid. Door de extra hydratatie droogt je huid minder snel uit en hiermee voorkom je baardroos en een jeukende baard.

Gebruik een baardborstel

Zoals gezegd is een jeukende baard vaak het resultaat van een droge huid. Deze droge huid bevat dode huidcellen die het natuurlijke herstel van de huid tegengaan. Daarom is het belangrijk om deze dode huidcellen regelmatig te verwijderen om je huid de kans te geven om te herstellen. Dit kan je bewerkstelligen met een goede baardshampoo, maar daarnaast wordt het gebruik van een goede baardborstel ook zeker aangeraden. De Giavalli baardborstel is gemaakt van natuurlijk ruw materiaal dat het ideaal maakt om dode huidcellen weg te vegen. Daarnaast stelt het je in staat om baardolie en baardbalsem zo goed mogelijk te verdelen over je hele baard. Op deze manier krijgt je baardhaar en gezichtshuid de optimale verzorging.

Conclusie

Al met al kunnen we de conclusie trekken dat een jeukende baard kan worden behandeld en voorkomen door het gebruik van de juiste combinatie van baardverzorgingsproducten, met name de volgende: baardolie, baardshampoo, baardbalsem en een baardborstel. Hierbij is het belangrijk om vooraal niet te besparen op de producten die je gebruikt. Goedkope producten kunnen namelijk een negatief effect hebben op jouw baard en resulteren in uitdroging en irritatie van je baard en de onderliggende huid. Zoals vermeld is het belangrijk om geen reguliere shampoos te gebruiken bij de baardverzorging, omdat deze ingrediënten bevatten die te sterk zijn voor je gezichtshuid en mogelijk kunnen leiden tot irritatie. Onze producten zijn gemaakt op basis van natuurlijke ingrediënten en zorgen voor een correcte verzorging van zowel je baard als gezichtshuid. Je kunt onze baardshampoo, baardolie, baardbalsem en baardborstel bestellen als onderdeel van de Giavalli baardverzorging set. Daarnaast is de Giavalli baardolie ook los te verkrijgen in onze baardolie set met vier unieke variaties. Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of de chat optie in onze shop. 

Chat openen
Scan de code
Hallo 👋
Kan ik je helpen?