Baardolie

Giavalli baardolie is een hoogwaardige baardolie gemaakt op basis van natuurlijke ingrediënten die zorgt voor een gezonde en glanzende baard. De olie bevat essentiële ingrediënten zoals argan- en jojoba-olie die de baard hydrateren en voeden, en vitamines en essentiële oliën die de gezondheid van de baard en huid ondersteunen.

Wat is baardolie?

Iedere man die wel eens heeft geprobeerd om zijn baard te laten staan weet dat dit niet altijd even eenvoudig is. Dit vraagt namelijk om veel geduld en discipline. Om dit proces te stimuleren is baardolie een essentieel product. Het gebruik van baardolie zorgt ervoor dat de haren van je baard zachter worden en dat je baard een mooie en gezonde glans krijgt. Baardolie wordt gemaakt op basis van een mix van natuurlijke ingrediënten die er samen voor zorgen dat je baard en onderliggende huid gezond blijven. Baardolie is een vrij geconcentreerd product dat is gemaakt met onder andere jojobaolie en arganolie. Deze bestanddelen hebben een voedende en hydraterende functie. Daarnaast bevatten de meeste baardoliën specifieke geuren. Deze ontstaan door het toevoegen van etherische oliën die iedere baardolie zijn eigen unieke karakter geven. 

Wat doet baardolie?

Wanneer je je baard laat groeien ontstaat vaak het probleem van een steeds droger wordende huid en de hierbij behorende irritaties en ongemakken. Dit komt doordat de natuurlijke huidolie (talg) op een gegeven moment uitdroogt. Dit is vaak het resultaat van (koude en droge) weersomstandigheden of van het gebruik van de verkeerde producten in het gezicht. Bijvoorbeeld het gebruik van haarshampoo of zeep kan er voor zorgen dat de gezichtshuid uitdroogt. Hierdoor ontstaat de nodige irritatie en de beruchte en vervelende jeuk. Met baardolie is dit verleden tijd doordat het de gezichtshuid hydrateert en de vochtbalans optimaal houdt. Kortom: baardolie is een product waarmee je jouw baard in perfecte conditie houdt. Daarmee is het een onmisbaar product in iedere baardverzorging routine.

Waarom baardolie gebruiken?

Zoals hierboven beschreven is baardolie essentieel voor de optimale verzorging van jouw baard. Het zorgt er namelijk voor dat je baard wordt verzorgt, gevoed en op elk moment lekker ruikt. Daarnaast beschermt baardolie de huid onder je baard en wordt jeuk tegengegaan. Al met al biedt baardolie vele voordelen voor het verzorgen van je baard. We zetten al deze voordelen van het gebruik van baardolie hieronder voor je op een rijtje:

✔️ Baardolie geeft je baard een mooie glans en zorgt ervoor dat deze er netjes, vitaal en verzorgd uitziet.

✔️ Baardolie hydrateert je baard en de huid eronder.

✔️ Baardolie voorkomt dat je baard zacht en stroef wordt en zorgt ervoor dat de baardharen zacht en soepel worden.

✔️ Baardolie is gemaakt op basis van natuurlijke ingrediënten.

✔️ Baardolie stimuleert de natuurlijke baardgroei en voorkomt roos en gespleten haarpunten in je baard. 

✔️ Baardolie vermindert irritatie en gaat jeuk tegen. 

✔️ Baardolie is beschikbaar in fijne geur variaties waardoor jouw baard altijd lekker ruikt.

Wat is goede baardolie?

Om te bepalen wat een goede baard olie is en of deze geschikt is voor jouw baard hangt af van verschillende factoren. Allereerst is het van belang om te kijken naar de ingrediënten van de baard olie. De beste baardoliën bevatten namelijk vrijwel altijd Jojobaolie als basis ingrediënt. Voor baard olie geldt namelijk: hoe natuurlijker de olie, hoe beter deze is voor jouw baard. Daarnaast is het belangrijk om de geur van de baardolie te overwegen. Geur is iets zeer persoonlijks en daarom kan het handig zijn om voor een merk te kiezen dat verschillende geur variaties aanbiedt. Om zelf te ontdekken welke geuren je aanspreken raden wij aan om een baardolie set te bestellen om zo te kunnen ontdekken welke geuren jij persoonlijk lekker vindt. Het is namelijk zonde om een baardolie te laten staan omdat de geur niet naar jouw smaak is.

Baardolie hoe vaak? 

Om je baard op de meest optimale manier te verzorgen raden wij over het algemeen aan iedere dag een beetje baard olie in je baard aan te brengen. Hierdoor profiteren jij en je baard zo veel mogelijk van de voordelen van het gebruik van dit veelzijdige product. Als je je baard laat groeien en geen baard olie gebruikt resulteert dit namelijk vaak in de nodige ongemakken. Je huid en baard worden steeds droger en hierdoor ontstaat jeuk en irritatie. Daarom is het van belang om op regelmatige basis baardolie in je baard aan te brengen. Hieronder beschrijven we precies voor je hoe je baardolie op de juiste manier kunt gebruiken. 

Hoe baardolie gebruiken? 

Wanneer je baardolie aanbrengt is het belangrijk dat je baard schoon is. Daarom raden wij aan om baardolie direct na het douchen aan te brengen in je baard. Op dat moment is je baard namelijk het schoonst en staan de huidporiën nog open. Bovendien trekt de baardolie beter in je baard wanneer deze nog wat vochtiger is. Maak je baard daarom na het douchen droog, maar zorg ervoor dat deze nog wel een beetje vochtig blijft. Doe vervolgens een aantal druppels baardolie in je hand. Over het algemeen is 3-5 druppels baardolie voldoende, maar als je baard al een stuk groter is kan je er ook voor kiezen wat extra druppels te gebruiken. De hoeveelheid baardolie die je gebruikt is namelijk sterk afhankelijk van de grootte van je baard en jouw persoonlijke voorkeur. Verdeel de baardolie gelijkmatig over je handen en masseer deze secuur door je baard. Begin hierbij bij de huid onder je baard, zodat de baardolie juist wordt opgenomen. Ga door totdat de baardolie zo goed mogelijk is verdeeld over je gehele baard. Vergeet hierbij ook niet om de zijkanten en onderkant van je baard mee te nemen. Herhaal dit proces iedere dag voor een effectieve verzorging van jouw baard. 

Waar kun je baardolie kopen? 

Baardolie is een zeer populair baardverzorging product en is beschikbaar bij een aantal aanbieders. Zoals vermeld is baardolie een essentieel product dat niet mag ontbreken in de badkamer van iedere man met een baard. Bij Giavalli verkopen we al ruim drie jaar luxe baardverzorging producten. In deze tijd hebben we vele mannen verblijd met producten die hun (baard)leven verrijken. Onze baardolie is inmiddels uitgebreid getest en goedgekeurd door duizenden baardmannen in heel Europa. Daarmee is onze baardolie de ideale optie voor mannen die hun baard en de verzorging ervan écht serieus nemen. 

Welke baardolie is het beste?

Zoals we eerder in dit artikel hebben besproken is het bij het selecteren van de juiste baardolie van belang om goed te kijken naar de ingrediënten en de geur van de baardolie. Bij Giavalli bieden we baardolie aan die is gemaakt op basis van natuurlijke ingrediënten. Onze baardolie is bovendien verkrijgbaar in vier verschillende geur variaties: Sensational Sandal, Seductive Cedar, Essential Cologne en een geurloze variant. Ieder van deze variaties is uniek en heeft zijn eigen charme. Sensational Sandal en Seductive Cedar zijn kruidige geuren die door veel mannen zeer worden gewaardeerd. Daarnaast biedt Essential Cologne een licht parfum-achtige geur die heel veelzijdig is. Heb je op sommige dagen liever geen geur in je baard? Dan kan je kiezen voor de geurloze variant. Kortom, met de vier soorten Giavalli baardoliën bepaal jij voortaan zelf de geur van jouw baard. 

Giavalli baardolie is los verkrijgbaar of in een baardolie set met vier verschillende geur variaties. Mocht je nog vragen hebben over onze baardolie of een van onze andere producten? Neem dan gerust contact met ons op door een mailtje te sturen of een berichtje in de chat. Je kunt ook hier contact met ons opnemen. 

Chat openen
Scan de code
Hallo 👋
Kan ik je helpen?