Baardverzorging Set

De Giavalli baardverzorging set is een complete set met baardolie, balsem, shampoo en andere accessoires die de baard hydrateren, verzachten en een gezonde glans geven. De producten in de set voorkomen jeuk en irritatie en zorgen voor een aangename geur. Als je op zoek bent naar een totaaloplossing voor baardverzorging, dan is deze set een uitstekende keuze.

Hoe baard verzorgen? 

Iedere man die zijn baard serieus neemt weet inmiddels dat het op de juiste manier verzorgen van je baard essentieel is. Met regelmaat krijgen wij bij Giavalli de vraag welke baard producten deze mannen zouden moeten gebruiken. Er zijn zoveel verschillende soorten baardproducten dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Bij Giavalli hebben wij daarom de ideale oplossing gevonden in de vorm van onze baard verzorging set. Deze set bevat alle producten die een man met een baard zich maar kan wensen. Onze baard verzorging set bevat onder andere de volgende onmisbare producten: baardolie, baardbalsem, baardshampoo, een baardkam en een baardborstel. Hiermee vormt deze set de ideale starterskit voor iedere man die zijn baard wil laten groeien. Met de producten in deze set verzorg je jouw baard voortaan als een koning.

Wat doet baardolie?

Baardolie is misschien wel het bekendste en populairste baardverzorgingsproduct. Maar waarom is baardolie zo populair? En waarom is het zo goed voor je baard? Allereerst voorkomt baardolie irritatie van je baard. Niets is zo vervelend als een jeukende en geïrriteerde baard en huid. Baardolie helpt dit te voorkomen doordat het de baard en onderliggende huid hydrateert en hiermee uitdroging voorkomt. Hierdoor gaat het irritatie en de hieruit volgende jeuk op effectieve wijze tegen. Baardolie is gemaakt van een combinatie van dragende- en etherische oliën. De combinatie van deze oliën en de specifieke ingrediënten hebben een voedzaam effect op je baard en huid. Hiermee zorg je ervoor dat deze in optimale conditie verkeren en stimuleer je bovendien de algehele baardgroei. Doordat baard olie ervoor zorgt dat de haren van je baard zachter worden heeft het ook een positief effect op het modelleren van de baard. Daarbij gaat het dode en gespleten haarpunten tegen, die na een tijdje kunnen ontstaan wanneer je je baard laat groeien. Doordat je haren een stuk zachter en soepeler zijn ga je namelijk met gemak met een baardkam door je baard heen om deze perfect in model te brengen. Ten slotte is baardolie tegenwoordig verkrijgbaar in de lekkerste geuren, wat het gebruik ervan nog aantrekkelijker maakt. Bij Giavalli bieden we verschillende baardoliën aan in vier heerlijke geur variaties. Deze zijn los verkrijgbaar of als onderdeel van de Giavalli baardolie set. 

Hieronder vatten we nog graag even alle voordelen van het gebruik van baardolie voor je samen:

✔️ Baardolie zorgt voor een glanzende en verzorgde baard.

✔️ Baardolie voorkomt huidirritatie en jeuk in je baard.

✔️ Baardolie gaat roos en gespleten haarpunten tegen.

✔️ Baardolie heeft een voedzaam effect op je baard en de onderliggende huid.

✔️ Baardolie stimuleert van zichzelf de natuurlijke baardgroei.

✔️ Baardolie zorgt ervoor dat je baard een stuk zachter en soepeler wordt. 

✔️ Baardolie is verkrijgbaar in heerlijke geur variaties waarmee je indruk maakt. 

Wat doet baardbalsem?

Naast baardolie is er een ander baardverzorgingsproduct dat niet mag ontbreken in je dagelijkse routine: baardbalsem. Het gebruik van baardbalsem heeft meerdere voordelen voor je baard. Baardbalsem, ook wel baardwax genoemd, is geschikt om zowel je baard te conditioneren als te stylen. Dit komt doordat baard balsem is gemaakt van oliën, bijenwas en shea boter. Baardbalsem hydrateert daarmee je baard en huid en zorgt ervoor dat deze zacht en soepel blijven. Door de hydraterende werking van baardbalsem blijft je baard de hele dag door gevoed en gezond. Hierdoor verbetert het ook de gezondheid van je baard en wordt baardgroei gestimuleerd. Bovendien is baard balsem het ideale middel om je baard te stylen en stevigheid te geven. Met baardbalsem creëer je namelijk met het grootste gemak de baardvorm zoals jij die voor ogen hebt. Daarbij is het handige aan baardbalsem dat je het na het inbrengen in je baard kan laten zitten, als een soort leave-in conditioner. Hierdoor blijft je baard de hele dag door in topconditie. We zetten hieronder nog even de voordelen van baardbalsem voor je op een rijtje:

✔️Baardbalsem is zeer veelzijdig en geschikt om zowel je baard te conditioneren als te stylen. 

✔️Baardbalsem hydrateert je huid en baard en houdt deze glanzend en gezond. 

✔️Baardbalsem verbetert de gezondheid van je baard en stimuleert baardgroei.

✔️Baardbalsem brengt stevigheid en houvast in je baard.

✔️Baardbalsem gaat jeuk in je baard tegen. 

Waarom baard trimmen? 

Het trimmen van je baard is een cruciaal onderdeel van je baardverzorgingsroutine. Het is aan te raden om zo’n één à twee keer per week je baardtrimmer erbij te pakken om je baard bij te werken. Bij het trimmen van je baard verwijder je namelijk de dode puntjes en zorg je er voor dat je baard er weer netjes en verzorgd uitziet. Daarom is het trimmen niet alleen belangrijk indien je een korte baard hebt, maar ook zeker wanneer deze al wat langer is. Bij het trimmen van je baard is het noodzakelijk om de juiste tools bij de hand te hebben. Allereerst is het hebben van een goede baard trimmer uiteraard van groot belang. Daarnaast is het handig om een baardkambaardborstel en baardschaar in de buurt te hebben. Daarbij kan een baardvorm tool ook ideaal van pas komen, doordat je deze bij het trimmen op je gezicht kunt plaatsen om zo de perfecte baardlijn te creëren. Na het trimmen en bijwerken van je baard kan het bovendien prettig zijn om je baard de finishing touch te geven door wat baardolie en/of baardbalsem toe te voegen. Op deze manier geef je je baard de benodigde verzorging die hij verdient. 

Wanneer baardshampoo gebruiken? 

Net als bij je hoofdhaar is het essentieel dat je je baard met enige regelmaat wast. Maar let op: je baard moet je niet hetzelfde behandelen als je hoofdhaar. Je hoofdhaar zit heel anders in elkaar dan het haar op je gezicht. Baardhaar is namelijk zachter en gevoeliger. Bovendien is het zo dat hoofdhaar lichaamseigen en beschermende huidolie produceert, waar dit bij je gezichtshaar niet het geval is. Als resultaat droogt de huid rond je baard veel sneller uit. In tegenstelling tot haarshampoo bevat baardshampoo mildere ingrediënten die voorkomen dat de huid onder en rondom je baard wordt beschadigd en uitdroogt. Daarbij zorgt baardshampoo er voor dat je baard zachter en soepeler wordt en stimuleert het de natuurlijke baardgroei. Over het algemeen raden wij aan je baard twee of drie dagen per week goed te spoelen met baardshampoo. Hoe vaak je er voor kiest om dit te doen hangt ook af van andere factoren, zoals de dikte van je baard en je levensstijl. Doe je bijvoorbeeld veel aan sport of werk je veel buiten? Dan kan het een goed idee zijn om je baard wat vaker te wassen met baardshampoo. 

Welke baard producten?

Zoals besproken zijn baardolie, baardbalsem en baardshampoo de drie producten die onontbeerlijk zijn bij een krachtige baardroutine. Deze producten zorgen er voor dat je baard en onderliggende huid op de juiste manier worden verzorgd en beschermd. Bovendien zorgt het regelmatige gebruik van deze producten er voor dat je baard er op elk moment van de dag netjes uitziet. Daarbij zijn een baardborstel en baardkam essentieel bij het op de juiste manier aanbrengen van deze producten in je baard. Ben je op zoek naar een baardverzorgingsset die alle producten bevat om een sterke baardroutine te ontwikkelen? Zoek dan niet verder. De Giavalli baardverzorging set bevat fijne baard olie, baard balsem, baard shampoo, een baardborstel, baardkam en meer. Heb je vragen over deze set of een van onze andere producten? Laat het ons dan gerust weten door een mailtje te sturen of een berichtje in de chat. Je kunt ook hier contact met ons opnemen. 

Chat openen
Scan de code
Hallo 👋
Kan ik je helpen?