Hoe kan ik mijn baard verzorgen?

De belangrijkste vraag die mannen vaak stellen als ze een mooie baard willen laten groeien is: Hoe kan ik mijn baard verzorgen? In deze blog gaan we antwoord geven op deze veelgestelde vraag.

De belangrijkste vraag die mannen vaak stellen als ze een mooie baard willen laten groeien is: Hoe kan ik mijn baard verzorgen? Bij Giavalli begrijpen we heel goed dat, zeker als beginnende baardman, het grote aantal beschikbare producten soms nogal overweldigend kan zijn. Baardolie, baardbalsem, baardshampoo, baardconditioner, baardkam een baardborstel en ga zo maar door. Om te beginnen met het verzorgen van je baard heb je niet per sé meteen alle producten nodig die er bestaan. Het gaat er vooral om hoe je de producten gebruikt. Je wilt de producten natuurlijk op effectieve wijze gebruiken om op die manier een dikke baard te laten groeien. In deze blog gaan we daarom dieper in op de vraag hoe jij je baard kan verzorgen.

Wanneer baard kammen?

Het kammen van je baard is van groot belang in je dagelijkse baardverzorging. Door je baard regelmatig te kammen zorg je er namelijk voor dat je onzuiverheden uit je baard verwijdert. Daarnaast ontdoe je je baard van ingegroeide haren en roos. Daarmee draagt het ook bij aan het voorkomen van jeuk in je baard. Verder is een baardkam het ideale gereedschap om baardproducten, zoals baardolie en baardbalsem, netjes en gelijkwaardig over je baard te verdelen. Bij het kammen van je baard is het van belang om een goede baardkam te gebruiken die echt specifiek ontwikkeld is voor baardverzorging. Reguliere kammen zijn namelijk niet geschikt omdat de tanden van de kam niet ver genoeg uit elkaar staan. Wanneer je klaar bent om te beginnen met het kammen van je baard kan het handig zijn om de volgende tips mee te nemen:

 1. Begin bij de onderkant van je baard.
  Bij het kammen van je baard is het belangrijk om te beginnen door te kammen vanaf de onderkant (dus vanuit de nek) en naar boven en buiten toe te werken. Op deze manier scheid je al je gezichtshaar en lijkt je baard meteen al een stuk voller.

 2. Pas op voor de baardknopen
  Terwijl je met je baardkam door je baard heen beweegt is de kans aanwezig dat je baardknopen tegenkomt. Op zo’n moment is het belangrijk dat je niet aan de baard gaat trekken en niet te veel druk zet. In plaats daarvan ga je voorzichtig en langzaam door je baard heen om de knopen te verwijderen. Hierbij kan baardolie een geweldige oplossing zijn. Door een paar druppels olie aan je baard toe te voegen voordat je begint met kammen zal je baard een stuk soepeler zijn. Hierdoor wordt het kammen van je baard en het verwijderen van knopen een fluitje van een cent.

 3. De baard naar beneden kammen.
  Wanneer je je baard van beneden naar boven hebt gekamd is het nu tijd om deze in model te brengen. Daarom ga je nu de baard naar beneden kammen. Dit werkt precies andersom in vergelijking tot stap 1. Begin bij de bovenkant van je baard en kam rustig je gehele baard naar beneden. Vergeet hierbij niet om je eventuele snor mee te nemen en deze ook goed te kammen.

Hoe trim ik de baard bij mijn neklijn?

Iedere man wil natuurlijk dat zijn baard er netjes en strak uitziet. Hierbij is niet alleen de lengte van de baard belangrijk, maar ook zeker de vorm. Wij krijgen regelmatig de vraag wat nou de beste manier is om de baard bij je neklijn te trimmen. Je wilt uiteraard een baard creëren die goed past bij de vorm en contouren van je gezicht. In de punten hieronder laten we precies zien hoe wij dit aanpakken.

 1. Bepaal jouw ideale baardlengte
  Allereerst is het van belang om jouw ideale baardlengte te bepalen. Ga je bijvoorbeeld voor een korte stoppelbaard, of voor een vollere en grotere baard? Het bepalen van je ideale baardlengte is belangrijk zodat je zometeen precies weet welke stand je moet gebruiken op de baardtrimmer. Op die manier creëer jij exact de baard die je zelf voor ogen hebt.

 2. Bepaal je gewenste baardlijn
  Wanneer je de ideale lengte van je baard hebt bepaald ga je recht voor de spiegel staan om  precies in te beelden waar je de lijn van je baard wilt hebben. Hierbij is het erg handig om de Giavalli baardvorm tool te gebruiken. Deze hoef je alleen maar op je gezicht te zetten, op de plek waar jij wilt dat je baardlijn loopt. Ook kan je de vorm gebruiken om een mooie baardlijn in je nek te creëren die past bij de contouren van de onderkant van je gezicht.

 3. Pak de baardtrimmer erbij
  Daarna pak je een baardtrimmer om de haartjes langs de rand van je gewenste baardlijn te verwijderen. Houd de baardvorm tool goed op dezelfde plek en ga voorzichtig je hele gezicht en nek bij langs met de baardtrimmer. Doe dit tot te blij bent met de vorm van je baard. Wanneer dit is gelukt en ook de haartjes in je nek weg zijn gaat je baard er al veel beter uitzien en is de lijn in je baard perfect geaccentueerd.

 4. De finishing touch
  Wanneer je tevreden bent over je gecreëerde baardlijn, geef je je baard de finishing touch door de fijne puntjes bij te knippen met een baardschaar. Pak de baardschaar en ga je hele baard bij langs om ervoor te zorgen dat deze overal dezelfde lengte heeft. Nadat je je jouw baard perfect hebt getrimd en bijgewerkt met de baardschaar is deze klaar om indruk mee te maken. Eventueel kun je er nog voor kiezen om je baard te wassen met baardshampoo en daarna nog wat andere producten producten te gebruiken, zoals baardbalsem of baardolie.

Hoe kan ik mijn baard bijhouden?

Wanneer je eenmaal een aardige baard hebt laten groeien is het tijd om een sterke baardroutine te gaan ontwikkelen. Het is natuurlijk van belang dat je je baard op regelmatige basis onderhoudt. Het kan daarom een goed idee zijn om voor jezelf één à twee momentjes per week in te plannen om dit te doen. Neem dan simpelweg een paar minuten de tijd om de puntjes van je baard bij te werken met een baardschaar en eventueel je baardlijn te perfectioneren met behulp van onze baardvorm tool en baardtrimmer. Verder is het verzorgen met de overige baardproducten op regelmatige basis essentieel. Om je baard zo gezond mogelijk te houden is het daarom verstandig om deze elke dag de nodige aandacht te geven door op z’n minst wat baardolie en/of baardbalsem te gebruiken. Daarnaast kan een baardshampoo een goede manier zijn om je baard lekker fris te houden. Door je baard op deze manier op consistente basis te verzorgen zorg je er voor dat je baard er de hele week door netjes en verzorgd uitziet.

Conclusie

In deze blog hebben we gekeken naar hoe je jouw baard het beste kan verzorgen. Om het maximale uit je baard te halen is het dus belangrijk dat je deze regelmatig en op de juiste manier kamt. Daarnaast is het aan te raden om één à twee keer per week een moment te nemen om je baard bij te houden en deze te trimmen. Dit in combinatie met het gebruik van andere onmisbare verzorgingsproducten, zoals baardolie en baardbalsem, is cruciaal om je baard op de juiste manier te verzorgen. De Giavalli baardverzorging set kan daarbij de ideale uitkomst zijn. Deze baardset bevat alle producten die je nodig hebt om je baard optimaal te verzorgen. Mocht je vragen hebben over deze set of een van onze andere producten, laat het ons dan gerust weten via een mailtje of een berichtje in de chat op onze site.

Chat openen
Scan de code
Hallo 👋
Kan ik je helpen?