Hoe kan ik mijn baard laten groeien?

Misschien heb jij je weleens afgevraagd: "Is er een manier waarop ook ik zo'n indrukwekkende baard kan laten groeien?". In deze blog gaan we je een aantal goede tips te geven waar je direct mee aan de slag kunt gaan!

Hoe baard laten groeien? 

Misschien heb jij je weleens afgevraagd: “Is er een manier waarop ook ik zo’n indrukwekkende baard kan laten groeien?” Het is zeker niet gemakkelijk om een duidelijk antwoord te geven op deze vraag. In deze blog doen we een poging om je toch een aantal goede tips te geven waar je direct mee aan de slag kunt gaan!

Wanneer begint de baardgroei?

Meestal begint de baardgroei in de pubertijd. Omdat de leeftijd van het begin van de puberteit varieert, varieert ook het moment waarop de baardgroei begint. De baardgroei begint daarom normaal gesproken tussen de 14 en 18 jaar, maar dit kan in sommige gevallen ook iets later zijn. In het begin is de baardgroei vrij onderontwikkeld, maar deze neemt toe naarmate iemand ouder wordt. Dit komt doordat de hormonen die verantwoordelijk zijn voor de baardgroei toenemen met de leeftijd. Het kan daardoor zelfs zo zijn dat iemands baardgroei pas echt begint bij bijvoorbeeld 20 jaar.

Hoe baard groeien?

Baarden zijn in de afgelopen jaren erg populair geworden. Steeds vaker zie je mannen die indruk maken met imposante baarden. Veel mannen vragen zich af of het voor hen ook mogelijk is om zo’n goede baard te laten groeien. Dit is van persoon tot persoon erg verschillend. Helaas bestaan er nog geen wondermiddelen die je baard extra hard laten groeien. Echter, het gebruik van de juiste producten kan zeker bijdragen aan de kwaliteit van je baard.

Kan ik mijn baardgroei stimuleren?

Er cirkelt op het internet veel onjuiste informatie over baardgroei. Zoals eerder gezegd bestaan er nog geen middelen die de baardgroei direct versnellen. Gelukkig zijn er wel andere aandachtspunten waar je op kan focussen als je je baard wil laten groeien. Hieronder een aantal nuttige tips:

Gebruik een goede baardolie

Door de juiste baardolie te gebruiken kun je de doorbloeding van de huid verhogen. Dit stimuleert op zijn beurt weer de groei van baardhaar. Baardolie is goed voor zowel je huid als je haar en is daarom onmisbaar bij het onderhouden van je baard. Bij het selecteren van de juiste baardolie is het belangrijk om te letten op de eigenschappen van de olie. Bij Giavalli hebben we ervoor gezorgd dat onze baardolie is samengesteld met de beste combinatie van ingrediënten die bijdagen aan een gezonde en natuurlijke groei van de baard. Onze baardolie is daarom de beste keuze als je op zoek bent naar een olie die bijdraagt aan het op de juiste manier onderhouden van jouw baard. Je kunt onze baardolie set hier bekijken en bestellen. 

Baardgroei stimuleren en een gezonde leefstijl

Om de baard groei zo optimaal mogelijk te stimuleren is het essentieel om aandacht te besteden aan een gezond dieet dat veel eiwitten en niet te te veel vet bevat. Een gezonde leefstijl is daarom extreem belangrijk voor je baardgroei. Daarnaast zijn er een aantal vitamines die een rol spelen bij de baardgroei, zoals vitamine B8 (biotine), silicium en L-cysteïne. Het is verder belangrijk om voldoende water te drinken en gevarieerd te eten. Zoals gezegd, let er hierbij op dat je genoeg eiwitten, vitamine D, zink, magnesium en calcium binnenkrijgt. Verder is het belangrijk om te zorgen voor een goede en gezonde bloedcirculatie. Deze kan je stimuleren met voldoende beweging en slaap.

Borstel je baard

Zorg ervoor dat je je baard regelmatig borstelt. Door je baard regelmatig te borstelen zorg je ervoor dat je baardharen van elkaar worden gescheiden en recht worden geborsteld. Daarnaast verwijder je dode huidcellen, talg, vuil en huidschilfers uit je baard, wat bij kan dragen aan een verbeterde baardgroei. Als je baardolie gebruikt (wat wij je ten zeerste aanraden), is het het beste om eerst baardolie in je baard aan te brengen en deze daarna pas te borstelen. Hierdoor zorg je ervoor dat de baardolie beter wordt opgenomen en dieper doordringt tot in de kern van de baard. Bij Giavalli bieden wij de perfecte baardborstel aan die speciaal is ontworpen om je baard zo goed mogelijk te borstelen en de baardolie effectief te verdelen.

Welke baard producten heb ik nu écht nodig?

Nu vraag je je natuurlijk af: ‘’welke producten heb ik nodig om mijn baard zo goed mogelijk te onderhouden?’’ Er zijn behoorlijk wat baardproducten beschikbaar op de markt. Echter, er zijn naar onze mening een aantal specifieke producten die onmisbaar zijn voor het creëren en onderhouden van een mooie en gezonde baard. Deze producten hebben we samengevoegd in onze Giavalli baardverzorging set. Deze set bevat alle producten die jij nodig hebt bij het onderhouden van je baard: baardolie, baardbalsem, baardshampoo, een baardborstel, een baardkam, een beard shaping tool en een baardschaar.

Onze baardverzorgingsset is gemaakt op basis van natuurlijke ingrediënten en bevat geen ongewenste geurstoffen of toevoegingen. De belangrijkste actieve ingrediënten van de baardolie, baardbalsem en baardshampoo zijn: vitamine E, jojoba-olie, arganolie en bijenwas. Al deze items stimuleren de natuurlijke baardgroei en voorkomen roos en gespleten haarpunten in je baard.

Onze baardverzorging set biedt daarmee alle items die je nodig hebt voor een perfecte verzorging van je baard en/of snor. Of je nu voor het eerst een baard laat groeien of je reeds bestaande baard wilt te verbeteren, onze baardset bevat alles wat je nodig hebt. Onze producten werken voor elk baardtype: lang, kort, dik of dun.

Geduld is een schone zaak

Naast het gebruik van de juiste producten is bij het laten groeien van je baard nog iets anders van groot belang, namelijk: geduld. Geduld is immers een schone zaak. We snappen erg goed dat het laten groeien van je baard gepaard gaat met ups en downs. Soms groeit je baard namelijk niet even goed op elke plek in je gezicht. Daarom is het belangrijk om dit proces zijn tijd te geven. Probeer het eerst eens voor een maand en zorg er hierbij voor dat je je baard goed blijft onderhouden zodat deze er verzorgd uit blijft zien. Je kunt hierbij onze baardschaar in combinatie met de beard shaping tool gebruiken om je snor, neklijn en wanglijn perfect te trimmen om op deze manier alsnog een verzorgd resultaat te behalen.

Conclusie

Om een baard te creëren waar jij trots op kan zijn is het gebruik van de juiste producten essentieel. Daarnaast is het belangrijk om je er bewust van te zijn dat een gezonde leefstijl en een gebalanceerd dieet een grote rol spelen bij de baardgroei. Het consumeren van voldoende eiwitten en vitamines, zoals vitamine D, zink, magnesium en calcium, heeft daarom absoluut een meerwaarde. Verder is het belangrijk om je baard op de juiste manier te verzorgen met goede kwaliteit baardproducten. De Giavalli baardverzorging set biedt hier uitkomst. Deze set bevat alle producten die een man nodig heeft om zijn baard optimaal te onderhouden. De producten uit deze set worden geleverd in een luxe bamboe kistje en deze kit is daarmee de gedroomde toevoeging voor iedere man met baardambities. We wensen je namens Giavalli in elk geval veel succes bij je grooming avontuur. Mocht je nog vragen hebben, dan kan je ons direct bereiken via ons contactformulier of de chat optie op onze site. 

Chat openen
Scan de code
Hallo 👋
Kan ik je helpen?